Industriële hanglampen maken van je interieur een echte blikvanger

Willen jullie je interieur opfrissen en een nieuw uitzicht geven? Dan is de keuze van de juiste verlichting belangrijker dan je denkt. Kies je voor spots of hanglampen? Ga bij je uiteindelijke keuze niet hals over kop te werk. De keuze lamp maakt of breekt je ontwerp. Houd zeker rekening met de vele mogelijkheden van oude, industriële hanglamp. Lees er hier meer over.

Industriële hanglampen; waar rekening mee houden

Als je gekozen hebt voor industriële hanglampen, dien je rekening te houden met een aantal zaken. Bijvoorbeeld de hoogte. Hoe laag of hoe hoog wil je de lamp hangen? Hangt deze vrij of boven een tafel of kookeiland bijvoorbeeld. Hoe groot moet de lamp zijn? Welke lichtbron kies je voor een industriële hanglamp? Vele vragen die je moet beantwoorden nog voor je definitieve keuze valt. Kijk goed naar je ontwerpplan en bepaal aan de hand daarvan welke lamp het meest geschikt is. Afhankelijk van het doel en de locatie van de lamp, neem je in de beslissing meteen het type licht mee. Warm licht, witter en kouder licht, of wellicht een lamp die je kunt bedienen en kunt aanpassen van warm naar koud licht. 

Wat verwachten jullie van verlichting?

Je uiteindelijke keuze hangt van meerdere factoren af. Wat verwachten jullie van de toekomstige verlichting en welke lamp heeft de juiste verlichting voor jullie interieur. Wat wil je extra verlichten en hoeveel? Willen jullie bijvoorbeeld alleen de eettafel van het nodige licht voorzien? Dan bepalen de afmetingen van die tafel de hoeveelheid (hang)lampen die je daarvoor nodig hebt. Houden jullie het bij één of gaat jullie voorkeur naar meerdere hanglampen? Voor het verlichten van de volledige eettafel is vaak aan één hanglamp genoeg. Als dat niet het geval zijn twee of meerdere (industriële) hanglampen nodig om de eettafel volledig te verlichten. Hou zeker ook rekening met de hoogte van de kamer en met de nodige lengte van het snoer.

Een industriële hanglamp met de juiste kleur

Kies de juiste kleur voor je industriële hanglamp. Daar passen lang niet alle kleuren bij. Neutrale kleuren zoals zwart zijn industriële kleuren die ook bij een industriële hanglamp passen. Een industriële hanglamp in bijvoorbeeld roestbruin past bij iedere kleurcombinatie. Ga je toch voor lichte kleuren voor je hanglamp? Let er dan op dat er voldoende contrast is met de kleuren in de rest van het interieur. Wanneer je daarmee rekening houdt maak je van je industriële hanglamp een ware blikvanger. Industriële lampen zijn er in alle mogelijke kleuren en kleurcombinaties, zelfs in trendy RAL- kleuren.

De hoogte van een industriële hanglamp

Een hanglamp, dus ook een industriële hanglamp hang je bij voorkeur op ooghoogte. Kies dus samen de juiste industriële hanglamp die bij je interieur past en aan jullie voorkeur voldoet. Zo voorkomen jullie een (dure) miskoop.

Het soort lichtbron voor je industriële hanglamp

Het soort lichtbron voor je industriële hanglamp is ook belangrijk. Kies alvast een met een aangepaste fitting. En worden het spaarlampen, halogeen lamp of voor een ledlampen? Iedere soort lichtbron heeft specifieke voor- en nadelen. Vergelijk deze en meer bij LampTwist om de juiste keuze te maken.