3 manieren om jouw binnendeur te stijlen

Verschillende showrooms heb je ervoor bezocht. Maar je hebt hem eindelijk gevonden! Jouw nieuwe binnendeur. Maar… echt enthousiast word je er nog niet van. Het voldoet. Het is zeker niet lelijk. Maar echt veel identiteit straalt het nog niet uit. Hoe zorg je ervoor dat jouw binnendeur een echte eye-catcher wordt? Wij geven jou drie tips!

#1 – Verven en lakken

Een nieuwe binnendeur koop je vaak in een neutrale kleur, zoals gebroken wit. Niet altijd een kleur die goed bij jouw interieur past. In zo’n geval kun je ervoor kiezen om de deur te verven. Dit kan in bijna elke kleur. Maar pas op! Staar je niet blind op de kleur van het kleurlabel. Deze kan namelijk afwijken van de kleur die uiteindelijk op de deur komt. Test de verf daarom altijd eerst in een klein hoekje of op een sample.

Ben je van plan om de deur te verven? Maak deze dan eerst goed schoon. Zit er al een klein verflaagje op? Dan kan het nodig zijn om deze er lichtjes af te schuren met korrel 240-320. Maak het daarna weer stofvrij met een doekje. Zet de deur vervolgens in de grondverf. Is deze opgedroogd? Dan kun je overgaan op de werkelijke kleur. Om de deur goed te beschermen tegen krassen en stoten, kun je hem nog één keer aflakken.

#2 – Deurbeslag

De keuze voor deurbeslag kan jouw deur maken of breken. Het is dan ook belangrijk om er één te kiezen die past bij de rest van jouw interieur. Wil je graag dat jouw deur meer karakter uitstraalt? Kies dan zeker niet voor een standaard deurbeslag. Maar kijk eerst eens goed rond. Ze zijn er namelijk in vele soorten en stijlen. Strak. Organisch. Klassiek. Of donker. Licht. Metallic. Het is allemaal mogelijk.

#3 – Architraven

Jouw binnendeur een extra dosis karakter meegeven? Kies dan voor een architraaf. Dit is een sierlijst die op het kozijn van de deur geplaatst wordt. Ze zijn te verkrijgen in verschillende materialen én motieven. Zo zit er altijd één voor jou tussen. Om de lijst af te maken, kun je ook gebruik maken van neuten. Dit zijn verdikte blokjes onderaan het deurkozijn. Dit kan verstandig zijn wanneer je gebruik maakt van verhoogde plinten.

Nog niet tevreden over jouw nieuwe binnendeur? Geef het dan meer karakter door het te verven. Kies voor sprekend deurbeslag. En maak gebruik van architraven en neuten om het af te maken. Zo maak jouw poort naar de kamer een échte eye-catcher!

Op www.deurmarkt.com vindt u een uitgebreid aanbod binnendeuren.