Industrieel, modern of landelijk.. Wat is de trend?

Als je elk jaar met de nieuwste trends mee zou moeten gaan, dan zou je elk jaar je woning moeten verbouwen. De trends wisselen elkaar zo snel af dat het gewoon niet mogelijk is om mee te doen met alle trends. Dus de grote vraag is natuurlijk, moet je gaan voor een trend? Of kun je beter kiezen voor iets wat tijdloos is. Een lange periode hebben mensen hun muren massaal wit geverfd onder het mom van dat het tijdloos is, maar wanneer zoveel mensen dat doen, is het dan geen trend? Hoe dan ook, ik ben enorm voorstander van een andere aanpak. Alle trends bij elkaar maken geen mooi huis. Het gaat erom dat alles binnen de woning op elkaar aansluit. In het specifiek wil ik het even hebben over lampen.

Lampen zijn vaak het ondergeschoven kindje. Met veel zorg en aandacht heb jij je meubels bij elkaar verzameld. Uren en uren heb je over diverse woonboulevards gestruind, totdat je dat ene perfecte bankje of tafeltje hebt gevonden. Dan is het toch zonde als je lampen er vervolgens niet bij passen.

Of je koopt lampen en daarna blijkt dat de verlichting te fel, te zwak of gewoon teveel is. Verlichting ophangen en uitkiezen voor jouw huis is best lastig. Het ophangen van hanglampen is dan ook niet zomaar even lukraak wat lampen kopen. Lampen kopen vergt een beetje meer aandacht.

Kies voor mooi licht

Licht kan enorm ondersteunend werken voor de sfeer en de look-and-feel van jouw meubels. kies daarom voor mooi licht. Dit kun je bereiken door een verlichtingsplan. Jouw prachtige nieuwe salontafel verdient toch een prachtige staande lamp? Uw relaxbank toch ook wel een aantal prachtig dimbare spots, zodat u het licht aan kunt passen aan uw humeur.

Maak een verlichtingsplan

Pak een groot vel ruitjespapier en teken hier al uw meubels op in schaal. Schrijf hier vervolgens de activiteiten bij, zoals eten, slapen of relaxen. Teken vervolgens een aantal lichtcirkels, wil je veel licht dan teken je een grote cirkel, iets meer licht dan teken je een kleine cirkel.

Koop uw verlichting

Heeft u dit helemaal uitgewerkt, dan kunt u uw led hanglampen kopen. Wijk niet af van jouw plan en zorg dat de verlichting helemaal aansluit bij de woning. Dan creëer je in een handomdraai een prachtige woonkamer. Ookal is die dan niet trendy.