Het schilderen van een trap is meer werk dan je denkt

Eigenlijk ben ik best handig en hou wel van het aanbrengen van nieuwe woon en interieur trends in mijn huis. Ik koop een mooie kleur verf en ik start gewoon met het schilderen van een oud kastje of een muur. Het resultaat mag er wezen en daar ben ik dan weer blij mee. Enkele maanden geleden verhuisde ik naar een nieuwe woning en op zich zag deze er helemaal niet slecht uit. Echter de trap naar de eerste verdieping was behoorlijk beschadigd en was fluorescerend geel geschilderd. Daarnaast zaten er traanplaat manen op geschroefd die enorm pijn deden aan mijn blote voeten. Ik besloot de trap zelf te gaan opknappen.

De trap schuren, afdichten en verven

Om een trap te schuren kun je het beste een klein schuurapparaatje hebben in een driehoekvorm en die had ik. Dat schuren van de trap viel dan ook eigenlijk wel erg mee, ook al koste me het veel tijd om de gele verf ervan af te schuren. Daarna kocht ik een houtvulmiddel en vulde mooi alle gaten, scheuren, naden en beschadigingen en schuurde weer. Zo inmiddels een week verder, want ik moest het natuurlijk doen naast mijn huidige werk en voordat de kinderen op bed lagen. Ik kocht een goede stevige lak en begon te schilderen, tree om tree want de trap moest wel iedere dag gebruikt worden dus ik kon niet in één keer de hele trap schilderen. Op de trede waarop we konden lopen zette ik kaarsjes in de hoek zodat we ons niet konden vergissen. Toch hebben zowel ik als de kinderen geregeld met een sok vastgeplakt gezeten omdat we per ongeluk een verkeerde tree gebruikte. Dus ik dan daarna weer opnieuw schuren en lakken. Uiteindelijk mag het resultaat er weten maar ik ben gewoon 2 maanden verder! Toen ik hoorde wat een binnenschilder kostte die voor mij de trap komt schilderen, dacht ik… DIT DOE IK NOOIT MEER ZELF!

Een binnenschilder inschakelen om de trap te schilderen

Via binnenschilder.net vul je een formulier in en je ontvangt binnen een zeer korte tijd verschillende offertes van binnenschilders in jouw omgeving. Kies zelf de beste of de goedkoopste, degene die als eerste tijd heeft of waar goede recensies over geschreven zijn. Eenvoudig, snel en goedkoop!