Planten kopen in een webwinkel

Planten kopen in een tuincentrum is voor een grote groep mensen wel bekend. Maar de laatste jaren zijn er ook steeds meer mogelijkheden tot het kopen van tuinplanten via het internet. Een voorbeeld van een planten webwinkel is Plant & Grow. In deze webwinkel wordt een breed assortiment tuinplanten aangeboden, waarbij gedacht kan worden aan haagplanten, vaste planten, siergrassen, sierheesters, fruitbomen, klimplanten en bodembedekkers.

Een groot voordeel van deze webwinkel is dat zelfs ‘tuinmannen en tuinvrouwen’ zonder enige kennis van tuinplanten, toch tot de juiste keuze aan tuinplanten kunnen komen. Dit kan dankzij de uitgebreide zoekfunctie in de webwinkel. Per artikel, of beter gezegd: tuinplant, worden uitgebreide planteigenschappen benoemd die de zoekfunctie naar keuze van de webshopbezoeker verfijnt. Hierdoor wordt het kiezen naar de juiste tuinplant een heel stuk eenvoudiger gemaakt.

Voorbeeld

Een voorbeeld: iemand zoekt naar een sierheester, in een hoogte tot maximaal 50 cm met roodbruin blad, welke bloeit in de maanden augustus en september, met een blauwe bloemkleur. Al deze planteigenschappen kunnen na wens van de webshop-bezoeker worden aangevinkt, waardoor er uiteindelijk een selectie van tuinplanten (in dit geval sierheesters) ontstaat, die past bij de wens van de webshopbezoeker. Vink bijvoorbeeld de gewenste standplaats (zon, schaduw of halfschaduw) aan en er wordt meteen een lijst gegenereerd met tuinplanten die bijvoorbeeld allemaal op een zonnige plek kunnen staan. Zo vindt u de juiste plant(en) voor op een zonnige plek binnen slechts enkele seconden. Tips over de verzorging van de planten kun je vinden op de website van Tuinierservice.nl.

Het gemak van online bestellen!

Tuinplanten kopen via een webshop wordt hierdoor een stuk gemakkelijker Daarbij biedt deze webshop scherpe prijzen en door het goed afgestemde logistieke proces, worden de bestelde tuinplanten binnen slechts enkele werkdagen aan huis geleverd. Omdat de planten rechtstreeks vanaf de kwekerij worden geleverd, bent u als klant verzekerd van topkwaliteit planten. Daarbij is het aanbod aan tuinplanten vaak groter dan in een regulier tuincentra. Op de website van Plant & Grow worden uitgebreide plantomschrijvingen gegeven. Hierbij kan gedacht worden aan de planteigenschappen (wanneer bloeit deze vaste plant, welke plek in de tuin dient die te staan, wat is de kleur van het blad en de bloemen etc.) maar ook worden er suggesties gegeven over eventuele plantcombinaties. Online planten kopen wordt hierdoor een heel stuk makkelijker en aantrekkelijker!