Geef inbrekers geen kans met deze tips

Thuiskomen en zien dat er in je huis ingebroken is. Een nachtmerrie voor iedereen. Je hele huis kan overhoop gehaald zijn en er zijn vaak kostbare spullen meegenomen. Dit kunnen bijvoorbeeld ook spullen zijn met heel veel emotionele waarde. Als er eenmaal bij je ingebroken is, is de kans klein dat je de meegenomen spullen ooit nog terug vindt. Inbrekers kunnen gepakt worden, maar je spullen zijn waarschijnlijk allang verkocht. Om deze ellende te voorkomen, kun jij je huis inbraakproof maken. Zorg dat inbrekers geen kans hebben en lees deze tips!

Loop niet te koop met je vakantie

Hartstikke lekker natuurlijk dat je 3 weken gaat vertoeven op Curaçao, maar laat dit buiten je familie en vrienden om niet zomaar aan iedereen weten via bijvoorbeeld social media. Inbrekers vinden het namelijk ook hartstikke lekker dat jij 3 weken weg bent! Dit is de ideale mogelijkheid voor hen om eens een kijkje te nemen in jouw huis en zeker te weten dat er niemand thuis is. Vraag desnoods aan familie, vrienden of buren dat ze af en toe binnen even het licht aandoen en na een paar uur weer uitzetten. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de brievenbus niet uitpuilt. Zo lijkt het alsnog alsof er iemand thuis is! 

Verplaats jezelf in een inbreker

Het is soms zeker een goed idee om eens een rondje langs je huis te gaan en te denken als een inbreker. Als je denkt als een inbreker, dan kun je goed inventariseren wat de kwetsbare plekken van je huis zijn. Check bijvoorbeeld eens hoe makkelijk het is om je slot te forceren. Als je zoiets eens in de zoveel tijd doet, dan kun je je woning er meteen op aanpassen!

Gebruik inbraakwerende folie

Inbraakwerende folie geeft meer veiligheid aan je woning, omdat ramen zo veel minder makkelijk kunnen worden ingeslagen. Als een raam kapot wordt geslagen, dan blijven de scherven plakken in het klevende deel van de folie. Hierdoor is het veel moeilijker voor inbrekers om er doorheen te komen, gaat het inbreken veel trager en zullen veel inbrekers eieren voor hun geld kiezen door snel ergens anders heen te gaan. Ideaal dus!