Betonlook

Tot dusver heeft 2020 ons nogal wat polariserende designtrends gebracht. De betonlook is hier en klaar om een ​​subtiele maar verfijnde rand aan uw interieur te geven. Hieronder bespreken we enkele voordelen voor het gebruik van een betonlook in uw interieur:

Beton zorgt voor een industrieel randje

Het spreekt voor zich dat beton met een industriële look goed samen gaat. U hoeft niet hard te werken om beelden op te roepen van voormalige industriële pakhuizen die zonovergoten lofts zijn geworden of teruggewonnen stukjes machines die zijn omgevormd tot chique accent stukken. Betonnen vloeren zijn een natuurlijke keuze. Ze werken bijzonder goed in open interieur en zijn, in vergelijking met veel van de rustieke houtsoorten die ook bij deze esthetiek passen, een betaalbaar alternatief.

Als betonnen vloeren niet jouw ding zijn, zijn muren van een slijtvaste betonstuc ook een geweldige manier om een ​​stijlstatement af te leggen. U wilt echter waarschijnlijk vasthouden aan een muur met een enkelvoudig accent. In dit geval, terwijl een muur waarschijnlijk een gedurfde stoot textuur en visueel belang zal toevoegen, lopen meerdere muren het risico dat ze te grimmig en overweldigend aanvoelen.

Het is gemakkelijk te onderhouden

Steeds meer mensen kiezen ervoor om beton in hun interieur te verwerken, omdat het een bijzonder onderhoudsvriendelijk materiaal is. Welke toepassing u ook kiest voor uw beton – of het nu een open haard, aanrechtblad of salontafel is – het moet goed worden gekleurd, verzegeld en gepolijst. Vraag de fabrikant hoe u uw specifieke items moet onderhouden. Over het algemeen is het eenvoudig om al het vuil weg te vegen en het te wassen met een niet-schurende reiniger.

Het voegt textuur toe

We hebben het al eerder gehad over hoe textuur kan helpen om onnoemelijke hoeveelheden visueel belang in uw ruimte te brengen. Onthoud dat textuur in een interieur verwijst naar de manier waarop een element eruit ziet zoals het aanvoelt. Iedereen kent het gevoel om met de hand over beton te gaan, dus als je een van deze items in je ontwerp opneemt, creëer je een directe verbinding met de kijker.

Als u textuur wilt  benadrukken , is het belangrijk om contrast te creëren. Met name beton doet het het beste als het wordt afgezet tegen iets natuurlijks, zoals hout. Let ook op de kleuren in uw beton en kies voor contrasterende tinten voor de rest van de kamer.

Het is een instant brandpunt

Elke kamer in uw huis heeft een centraal punt nodig . Omdat beton zo’n zwaar materiaal is om mee te werken, geeft het, wanneer het in het ontwerp wordt gebruikt, een hoop visueel gewicht aan de kamer. Dit betekent dat het meteen de aandacht trekt en de ruimte laat aarden. Alles bij elkaar maakt beton een uitstekende keuze om een ​​centraal punt in uw huis te laten zijn.

Neem de foto hierboven als voorbeeld. De haard is zo indrukwekkend dat je oog er naar wordt getrokken. Het is ook mogelijk om subtieler te gaan. Een betonnen eiland wordt meteen een gespreksonderwerp in je keuken en een salontafel maakt gemakkelijk een zithoek.