Gietvloeren

Gietvloeren, je ziet ze op heel veel verschillende plekken terug. Op je werk, in de gymzaal en in ziekenhuizen. Hier lees je meer over gietvloeren.

Wat is het?

Een gietvloer is een vloer die wordt gestort op je huidige vloer waardoor er een harde gladde laag ontstaat. De meest gebruikte vloer is de PU-gietvloer die is in verschillende gietvloer kleuren kan worden geleverd. Dit zie je vaak terug bij de gymzalen daar heb je heel veel verschillende gietvloeren.

Voordelen.

Er zijn een hoop voordelen hier heb je ze op een rij. Wat een groot voordeel is is dat de vloer glad is. Als je iets morst bij een laminaat vloer dan gaat het tussen het laminaat zitten wat je bij de gietvloer niet hebt omdat die helemaal glad is. Het schoonmaken ervan gaat dus ook vrij gemakkelijk. Een ander voordeel van deze vloer is dat het een mooie en chique uitstraling geeft aangezien de vloer helemaal glad is. Nog een voordeel is dat wat eerder ook al beschreven werd dat de vloer in verschillende kleuren beschikbaar is. Je kunt bij laminaat natuurlijk ook wel gele laminaat stukken nemen maar dit ziet er niet mooi uit en bij deze vloer ziet het er mooi en strak uit.

Nadelen.

Naast dat er voordelen zijn zijn er ook nadelen. Hier heb je ze op een rij. Een groot nadeel aan deze vloer is dat een gietvloer moeilijk te leggen is en je dit niet zomaar zelf kunt doen. Je zult hiervoor een bedrijf moeten inhuren om de vloer te leggen wat vrij kostbaar is. Een ander nadeel is ook weer dat de vloer moeilijk te verwijderen is. Dit kun je zeker niet zelf doen en je zult hiervoor ook weer een bedrijf moeten inhuren om dit te laten doen.

Is het iets voor jou?

Het ligt er aan of je de vloer wilt in je eigen huis of in je kantoor. Als je een vloer wilt in je kantoor is het zeker iets voor jou aangezien het een mooie uitstraling geeft aan je bedrijf. Als je het voor je huis gaat gebruiken moet je jezelf afvragen of je deze vloer wilt of toch liever laminaat of tapijt. Aangezien je huis niet je visitekaartje is in tegenstelling tot je bedrijf en laminaat en tapijt goedkoper is.