Nieuw bureau kopen

Een nieuw bureau kopen is iets waar je de tijd voor moet nemen. Dat komt omdat een bureau een hoop geld kan kosten, maar daarnaast ook erg belangrijk is omdat je vaak voor een lange tijd achter hetzelfde bureau zit en de houding achter dat bureau dus ook erg belangrijk is. We gaan kijken in deze tekst naar de verschillende soorten bureaus die er zijn en welke bureaus goed zijn voor je houding. Zo kijken we bij normale bureaus, maar natuurlijk ook bij bureaus waar je achter kunt staan en bureaus waar je achter kunt staan en zitten.

Een traditioneel bureau

Bij het kopen van een nieuw bureau zijn er dus verschillende keuzes die je kunt maken. Het meest voorkomende bureau is een bureau waar je achter kunt zitten. Dit is een laag bureautje vaak een rechthoekig blad heeft met daaronder ruimte voor de benen en eventueel lades en dergelijken. Het bureau is gemaakt om achter te zitten waardoor het niet alleen belangrijk is om een goed bureau aan te schaffen, maar ook om een goede bureaustoel daarbij te kopen. Op het blad is vaak genoeg ruimte om spullen op kwijt te kunnen, maar ook een computer en er moet voldoende ruimte zijn om achter te kunnen schrijven.

Een sta bureau

Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor een bureau om achter te staan. Dit is een bureau die een stuk hoger is dan een zit bureau. Een sta houding is een vrij natuurlijke houding voor de mens waardoor dit ook een stuk minder slecht is voor de rug. Een verkeerde houding kan zorgen voor blessures aan de rug en daar wil je dus mee oppassen. Het sta bureau is voor de rest ongeveer hetzelfde als het zit bureau.

Een zit/sta bureau

Daarnaast is er ook nog een hybride versie. Dat is een zit sta bureau die door een bepaald mechanisme zowel omhoog als naar beneden gezet kan worden. Achter deze zit sta bureaus van Officetopper.com kun je dus zowel zitten als staan. Op die manier kun je af en toe rusten door te gaan zitten achter het bureau, maar je kunt er ook voor kiezen om zittend gebruik te maken en vervolgens af en toe de rug te strekken om het lichaam te helpen. Dat maakt de kans op blessures dus ook veel kleiner. Het bureau kan handmatig naar boven of beneden gebracht worden, maar er zijn ook bureaus die elektrisch werken waardoor je door verschillende knoppen juist hebt bureau naar boven of beneden zet.