Velours gordijnen kopen

Ben jij op zoek naar nieuwe gordijnen voor je woon- of slaapkamer met een luxe uitstraling? Dan zijn velours gordijnen zeker een goede keuze. Deze raambekleding is namelijk veel zachter en glanzender dan andere soorten raambekleding. Daarnaast zijn velours gordijnen warmte-isolerend en verduisterend. Tegenwoordig wordt dit soort raambekleding gemaakt van jacquard velours. Deze stofsoort wordt gemaakt met een jacquardgetouw en staat bekend om een hoog comfort en een hoge elasticiteit. Dit maakt dat dit soort raambekleding sterker is dan andere soorten vitrage. 

Een warm gevoel in je woonkamer

Veel mensen vinden het belangrijk dat hun woonkamer een warme uitstraling geeft. En laat dat nu net precies zijn wat velours gordijnen doen. Wanneer je in je woonkamer een warme uitstraling ervaring ervaart zal jij jezelf thuis ook echt thuis voelen. Zeker in de wintermaanden is het fijn om een warm gevoel te krijgen wanneer jij je woonkamer binnenstapt. Veel mensen denken dat velours gordijnen altijd gemaakt zijn van rood fluweel en dat deze alleen passen in oude huizen met hoge raampartijen. Dit is beslist niet het geval. De afgelopen jaren is de populariteit met betrekking tot fluwelen raambekleding enorm toegenomen. Dit soort raambekleding past helemaal bij de woontrends van nu. 

Velours gordijnen zijn duurzaam 

Velours gordijnen zijn vaak gemaakt van verschillende materialen. Maar wanneer je het liefst kiest voor duurzame gordijnen, dan is 100% katoenen raambekleding aan te raden. Vaak heeft katoen een keurmerk wat betekent dat deze stofsoort met respect voor de katoenboeren en de natuur wordt geproduceerd. Ook betekent dit minder belasting voor het milieu en het betalen van een eerlijke prijs. 100% katoenen raambekleding heeft een diepe, zachte en mooie glans. Hoe donker de kleur van de stof, hoe meer deze uitstraling tot uiting komt. Echter ligt de prijs die je betaald voor katoenen raambekleding wel een stuk hoger dan de prijs die je betaald voor polyester raambekleding. Wil jij toch de luxe en de warmte van fluwelen raambekleding ervaren, maar is je budget niet al te groot? Dan is polyester raambekleding zeker een goede keuze. Polyester is namelijk veel voordeliger maar wel van een goede kwaliteit. Tevens valt polyester raambekleding mooi soepel en is ook verkrijgbaar in allerlei kleuren. 

Verschillende kleuren 

Velours gordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Van okergeel tot petrol blauw en donkergroen. Voor iedere interieurstijl is de juiste kleur raambekleding verkrijgbaar. Ook wanneer je een industriële stijl in je woonkamer wilt creëren is fluwelen raambekleding een goede keuze. Deze soort raambekleding is namelijk ook in het zwart verkrijgbaar en zal dus zeker niet misstaan in jouw woonkamer. Let wel altijd op de kwaliteit van de stof waarvan de raambekleding gemaakt wordt. Niet iedere stofsoort gaat namelijk even lang mee. Ga daarom altijd voor je velours gordijnen naar een speciaalzaak. Hierdoor ben je verzekerd van gordijnstoffen van een hoogwaardige kwaliteit. Ook kun je er dan vanuit gaan dat je jarenlang kunt genieten van de raambekleding. Je wilt immers niet iedere paar jaar op zoek naar nieuwe vitrage.