Een traprenovatie

Er zijn zoveel mogelijkheden om een traprenovatie op maat uit te laten voeren. Het trede-over-trede principe wordt het meest gebruik bij het renoveren van een trap en is ook wel de snelste methode. Bij deze methode worden de bestaande treden bekleed met valse treden. Deze valse treden hebben een minimale dikte, je zult het verschil niet kunnen uit maken tussen de valse treden en de andere. 

De verschillende materialen

Bij renovatie van een trap zal er sowieso de maat opgenomen moeten worden. En je zult bekend moeten maken hoe jouw trap eruit moet zien. Er zijn een heleboel mogelijkheden die een traprenovatie op maat biedt. Zo kunnen overzetreden bestaan uit laminaat, PVC, en hout.

– Traprenovaties van laminaat: Laminaat kan op elke vloer geplaatst worden tenzij er een ondervloer geplaatst kan worden. Laminaat is ook wel een geschikte materiaal voor de trap. Het beschikt 3 lagen, de onderlaag die voor een stabiele vloer zorgt, de tussenlaag bestaat uit HDF dit maakt het mogelijk dat de vloer belast kan worden. De printlaag die ziet eruit als een houtenvloer, hetgeen in werkelijk laminaat is
– Traprenovaties van PVC: PVC is behoorlijk sterk, makkelijk te onderhouden en fluisterstil
– Traprenovaties van hout: Na het bevestigen van de op maat gemaakte treden, wordt er in de meeste gevallen ook afgewerkt met een lak of olie naar keuze. Zo verhoogt het de levensduur van de traptreden en ziet het ook mooier uit. 

Voordelen van een op maat gemaakte trappenrenovatie

Het moet niet onder stoelen en banken geschoven worden dat een trap op maat wat prijziger is. Maar het heeft sowieso zijn voordelen
– Het zal ontworpen worden naar jou wensen, situatie en smaak.
– De nodige beschikbare ruimte die goed benut zal worden. Hierbij denken we aan de trapvorm
– Feit is dat de trappenmaker de trap helemaal zal afstemmen aan jouw woonsituatie.
– Een aangename aanwinst is dat de trap veilig en comfortabel zal aanvoelen bij het lopen.
– Je kunt verzekerd zijn dat de trap ergonomisch correct zal zijn. De trappenmaker zal erop toezien een goed beloopbare trap te maken met de juiste maten. Gebaseerd op de stapmodules.

Voordelen die overzettreden bieden

Een traprenovatie op maat laten uitvoeren komt het plaatsen van overzettreden je goedkoper uit. Hier worden er splinternieuwe traptreden geplaatst over de bestaande.
– Een goedkopere keuze dan een gehele nieuwe trap.
– De mogelijkheid voor een nieuwe uitstraling voor jouw trap d.m.v. het plaatsen van de verscheidene materialen voor trapbekleding.
– Het is mogelijk om extra afwerkingen te plaatsen aan de treden zoals antislip, verlichting.
– Er wordt accuraat en snel gewerkt, kan binnen 1 tot 2 werkdagen af zijn.
– Na het plaatsen van de overzettreden kan er na renovatie reeds gebruikt gemaakt worden van de trap.

Bron: atmyhome.nl