Tip: gebruik een waterontkalker

Veel mensen denken dat er aan hard leidingwater niet zoveel te doen is. Dit is echter volledig bezijden de waarheid. Wanneer je te maken hebt met hard leidingwater, dan kun je dit probleem prima oplossen door het kopen van een waterontkalker. De investering in de waterontkalker verdien je snel terug, dit alleen al vanwege de lagere energierekening die je voorgeschoteld krijgt.

Hard leidingwater is gemakkelijk te herkennen

Hoe je hard leidingwater herkend? Heel simpel; bijvoorbeeld aan de handdoeken die veel harder uit de wasmachine komen en net erg prettig afdrogen. Denk eens aan de koffie die je veel minder lekker drinkt en de apparatuur als de vaatwasser en de wasmachine die ineens veel minder goed hun werk kunnen doen. Je merkt het aan je huid en je haar als je onder de douche geweest bent, want die voelen ineens droger aan Het heeft allemaal te maken met hard leidingwater. Het kopen van een waterontkalker kan soelaas bieden.

Zo wordt hard leidingwater weer heerlijk zacht

Een waterontkalker weet als geen ander om van hard leidingwater weer zacht leidingwater te maken. Dat doen ze doorgaans met behulp van hars bolletjes. Wanneer de waterontkalker  geplaatst is, stroomt het harde water de ontharder in. Daar krijgt het harde leidingwater te maken met de harsdeeltjes. Die onttrekken het kalk aan het harde leidingwater waardoor veel zachter leidingwater de waterontkalker weer verlaat. Het resultaat merk je meteen, want een ontharder doet meteen na plaatsing zijn werk. 

Eindelijk weer zachte handdoeken uit de wasmachine en weer een schone vaat

Het resultaat liegt er niet om. De handdoeken  komen weer zachter uit de wasmachine, de vaatwasser maakt weer veel beter schoon. Ook je koffie smaakt beter en je huid en je haar voelen veel minder droog aan. Nog een groot voordeel van het plaatsen van een waterontkalker is dat de apparatuur veel minder energie nodig heeft. Het is een feit dat een apparaat dat geplaagd wordt door kalkaanslag, veel meert energie nodig is. Door de ontharder gebruik je dus veel minder energie en dat ga je merken aan de energierekening. Daardoor is een investering in een ontkalker iets dat je snel terug gaat verdienen. 

Zorg dat er voldoende zout in de waterontkalker aanwezig is

Veel werk heb je niet aan de waterontkalker. Integendeel. Na de plaatsing zorg je er alleen voor dat er steeds voldoende zout in het apparaat aanwezig is. Dit is nodig omdat de kleine hars deeltjes van tijd tot tijd wat verzadigd raken en daardoor minder functioneren. Met zout kun je de harsbolletjes spoelen waarna ze weer als nieuw zijn en weer veel beter hun werk doen. Genoeg reden dus om ook een waterontkalker te scoren. Er zijn overigens ook ontkalkers die niet met hars deeltjes, maar met een magneet werken. Het is net wat je wilt. Bij twijfel is het altijd goed een specialist van Mooiwater te raadplegen. Die kan eventueel ook zorgen voor plaatsing van de ontharder.  Want hoewel je met enig inzicht prima zelf een ontkalker kunt plaatsen, is het toch verstandig dit aan een specialist over te laten.